Lassan célegyeneséhez érkezik a maratoni felkészülésem, hat hét múlva itt a verseny, amire egész évben készülök. Az edzéstervem szerint a mostani volt a legkeményebb hét, 80 kilométert meghaladó össztávval, benne tempósabb futással és harminc kili feletti hétvégi hosszúval. Ennek megfelelően nem nevezhetem most éppen kipihentnek magam, de tudom, hogy megérte. Így alakult a hetem:

 

 

 

 

 

 

Mindig pulzuskontrollal futok, és általánosságban elmondható, hogy a kilométereimet könnyű/normál tempóban futom, ami nálam 150 vagy az alatti pulzustartományt jelöl. Azonban a verseny közeledtével most próbálgatom, hogy hat majd a szervezetemre a maratoni versenytempó, ezért szerdán 14  és csütörtökön 10 kilit futottam kissé tempósabban.

Sokkal okosabb nem lettem, még  mindig kissé tanácstalan vagyok mi is legyen pontosan a célidőm.

A szombat esti 14 kilométer kissé lemerített, így vasárnap hajnalban kellőképpen fáradtan álltam neki a maratonig az utolsó előtti 30 km feletti futásomnak. A terv az volt, hogy jelmezes főpróbát is tartok, ezért 10 kilométertől félóránként megettem egy zselét, valamint kipróbáltam a héten megjött Zensah kompressziós lábszáramat is.

Minden remekül ment, a pulzusom sikerült végig alacsonyan tartani, a gyomrom úgy nyelte a gélt, mint kacsa a nokedlit és végig erősnek éreztem magam.

Sajnos a 3 óra körüli futásokon mostanság elkezdtem kidörzsölődni, így ennek a megoldása még az elkövetkező hetekre marad. Ja, és még a versenyre szánt cipőm sincs meg. De erről majd valamikor legközelebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://fussatokbolondok.blog.hu/api/trackback/id/tr23170396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.08.25. 15:15:23

Mi a tapasztalat a kompressziós cuccal? éreztél valami különbséget?

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.08.25. 15:28:28

@mgergoo: nagyon jó cucc, brutálisan egyben volt tőle a vádlim, elkerült a fáradtság...3 óra vagy afölötti futásoknál szerintem nagyon van értelme...én először az UB-n futottam asics kompressziós zokniba, nagyon meglepett mennyire sokat hozzátett...írok akkor majd a kompresszióról is...:-)
süti beállítások módosítása